Sportbladet visar VM-titelmatch i boxning

avMattias Karlsson

Foto: TT
Sven Fornling, till höger, är redo för sin livs match mot tyske Karo Murat.

Nu är det äntligen dags för den glödheta fajten om världsmästarbältet, med en svensk i boxningsringen.

Sven Fornlings VM-möte med Karo Murat lördag den 15 december direktsänds exklusivt i Sportbladet TV.

– Det ska bli otroligt spännande med Fight night på aftonbladet.se, säger Sportbladets chef Pontus Carlgren.

Den här lördagen boxas 29-årige Sven Fornling om världsmästartiteln (IBO) i lätt tungvikt under en internationell gala i Hamburg.

För motståndet står hemmaboxaren Karo Murat, 34.

VM-matchen kommer att direktsändas i Sportbladet TV, för dig med Plus Premium. Och förutom svenskens titelfajt sänder Sportbladet även det heta tungviktsmötet om Europatiteln mellan Christian Hammer och Michael Wallisch.

– Det är första gången vi sänder boxning, dessutom med en svensk i matchen om ett världsmästarbälte. Jag är säker på att vi kommer göra en grymt bra sändning, säger Sportbladets chef Pontus Carlgren.

”Fansen förtjänar det här”

Sven Fornling är full av självförtroende inför titelfajten.

– Jag känner mig stark – det blir en stor match, mitt livs match. Att fajten sänds live på svensk tv är bra, de svenska boxningsfansen förtjänar den här matchen, säger han.

Sportbladets boxningsexpert Stefan Alfelt kommer att vara på plats i Hamburg för att bevaka matchen, och skriver:

”IBO-titeln är en av de fem stora i boxningsvärlden. Vinner Sven den är han uppe och blir utmanare till världens absolut bästa, lätta tungviktare och kommer då att boxas om väldigt stora pengar också. Klassen är en av de tuffaste med mästarna Oleksandr Gvozdyk (WBC), Eleider Alvarez (WBO), Artur Beterbiev (IBF) och Dmitry Bivol (WBA). Plus att Badou Jack är utmanare till alla mästare.”

Klockan 20.00 drar ”Fight Night”-studion i gång tillsammans med Adrian Granat. Sven Fornlings titelmatch startar cirka 22.00 och kommenterar matchen gör Olof Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning