Ryskt VM-guld i handboll

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-20

Norge tog bronset

Norges handbollsdamer gick segrande ur VM-bronskampen med Spanien och vann med 31–26 på söndagen.

Med vassa kontringar, aggressivt försvarsspel och en storspelande målvakt såg Norge till att grundlägga bronssegern i första halvlek. Lunde Haraldsen hade en mindre lyckad dag då det blev förlust i semifinalen mot Ryssland, men mot Spanien var hon i strålande form i målet. Hon räddade 11 av 18 skott i första halvlek, då Norge gick från 3–4 till 11–4 på åtta minuter.

Bronset var de norska handbollsdamernas 16:e medalj på de 21 senaste mästerskapen. Hittills har det bara blivit ett VM-guld, 1999.

Guldet gick till Ryssland, som knep titeln genom att finalslå Frankrike med 25–22. Finalen blev en uppvisning i ramstark defensiv från båda lagen, men ryskorna var strået vassare i anfallen. Vassast av alla var Jelena Dmitrijeva som satte åtta mål på nio skott. Det var Rysslands tredje raka VM-guld, och det fjärde på de fem senaste världsmästerskapen.