Coco Gauff ur Australian Open i tårar

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Andy Brownbill/AP/TT
Coco Gauff åkte ur Australian Open i den fjärde omgången.

Hon var Australian Opens yngsta spelare och stod för en rejäl skräll när hon slog ut den regerande mästaren Naomi Osaka. Men i den fjärde omgången tog det stopp för amerikanskan Coco Gauff.

I tårar lämnade 15-åringen planen efter att ha förlorat en jämn match mot landsmaninnan Sofia Kenin med 1–2 i set.

Äventyret är över för den här gången för Gauff. Trots att 15-åringen tog hem första set efter tiebreak blev det ingen ny seger i jakten på att bli den yngsta grand slam-vinnaren någonsin.

I stället tappade Gauff mot Sofia Kenin, 15 på världsrankningen, och förlorade andra set med 3–6. Det spelade ingen roll att publiken i Melbourne jublade för varje poäng hon tog.

När matchen skulle avgöras blev hon överkörd och förlorade sista och avgörande set med 0–6.

Hyllades av Serena

– Jag visste att hon spelar bra. Jag försökte bara göra min grej och kämpa för varje poäng. Inte fokusera på något annat, säger Sofia Kenin efter segern.

Trots uttåget har Gauff återigen stått för imponerande insatser på tennisplanen och slagit ut två före detta världsettor, Venus Williams och Naomi Osaka.

– Hon är superimponerande. Jag var inte i närheten av den nivån som 15-åring, sade Serena Williams tidigare under turneringen.

För Sofia Kenin väntar nu Ons Jabeur, Tunisien, i kvartsfinalen. Jabeur slog ut kinesiskan Wang Qiang i den fjärde omgången.

– Senast vann Kenin mot mig så nu kanske detta blir min revansch, säger Jabeur.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM