Sävehof klart för SM-final – möter Skuru

I går säkrade Skuru IK en plats i SM-finalen i handboll.

I dag blev IK Sävehof klara för samma final.

Partillelaget skrällvände i semifinalen mot Höör och vann med 3–1 i matcher.

De har mötts i de två senaste SM-finalerna och vunnit varsin.

I år stötte serietrean Sävehof och Höör, som dominerade grundserien ihop med Skuru, på varandra redan i semifinalen.

Då gick det som i den senaste finalen: Sävehof vann.

På torsdagen vann man hemma mot Höör med 23–21 och därmed matchserien med 3–1 .

Höör ledde stort

Det trodde knappast någon efter den första matchen då Sävehof blev utklassade av skåningarna. Men i stället för att grotta ner sig i en massa taktiska ändringar satsade Sävehofs tränare Rasmus Overby på att ingjuta mod och självförtroende i sitt lag.

– Vi fokuserade på oss själva och jag berättade för dem vilka fantastiska spelare de är, hur grymma de är och att de skulle lita på sig själva. Det blev rätt den här gången, säger Overby till C More.

Men den här kvällen såg Höör ut att gå mot en storseger när man ledde efter 24 minuter med 10–5.

Men Sävehof hittade rätt i slutet av halvleken och i paus stod det 12–9 till Höör.

Hemmalaget fick sedan en drömstart på andra och vände till en 15–13-ledning.

Lundbäck klev fram

Lagen följdes åt innan Sävehofs Amelia Lundbäck fick utdelning efter att missat alla sina fyra skott tidigare i matchen. Hon fixade först en straff fram till 18–18 och satte därefter tre raka mål: 19–19, 20–19 och 21–19.

Samtidigt storspelade Isabella Mouratidou som kommit in Sävehofs mål efter paus. Hon tog mer än hälften av alla skott.

– Jag fick tag i några skott från Mässing och Källhage. Det var viktigt, säger målvakten till C More.

Men Sävehofs tränare Rasmus Overby ville gärna lyfta fram lagkaptenen Linnea Pettersson.

– Hon ska ha mycket beröm. Hon krigar hej vilt, både på träning och match, säger Overby till C More.

Sävehof släppte inte ledningen man hade utan kunde vinna med 23–21.

Finalserien mellan Skuru och Sävehof inleds den 13 maj.