Dramatiska upplösningen i semifinalen

Publicerad 2017-03-14

Vild glädje i Bollnäs.

Villa-Lidköping kvitterade i den 89:e minuten och hela Lidköping fick tillbaka hoppet.

Men det ändrade Patrik Nilsson på i den 90:e minuten när han satte 5–4 och skickade sitt Bollnäs till SM–final.

– Helt fantastiskt, vilken match. Som vi krigar, säger matchhjälten.

Villa-Lidköping vann grundserien och var favorittippade inför slutspelet.

Men i semifinalserien mot Bollnäs har inget stämt för laget.

I stället är det Hälsingelaget som har toppat formen och inför kvällens match hade de med sig två vinster.

Det betydde vinna eller försvinna för Villa.

Och efter stor dramatik blev det försvinna.

Bollnäs vann den tredje raka semifinalen med 5–4 och är vidare till final efter ett mål av Patrik Nilsson i slutminuterna. Villa är utslaget.

3–0 i matcher mot Villa, vad säger du om det?

– Ja, vad säger man? Ett otroligt styrkebesked. Det är helt fantastiskt. Vi krigar fruktansvärt hårt, sätter defensiven och får till anfallet. Det går bara att säga att hårt slit lönar sig, säger en euforisk Nilsson.

Superdramatiken

Med en minut kvar av ordinarie speltid stod det 4–3 till Bollnäs och Villa fick en straff.

Målsprutaren David Karlsson klarade inte av att ta den efter att han missade en straff tidigare i matchen. I stället fick Martin Johansson kliva fram – och som han gjorde det.

Trots pulsen, trots pressen.

Johansson dunkade in bollen i nätet och gav sitt Villa hoppet tillbaka. Men det blev inte långvarigt. När klockan tickade upp på 90 minuter tog Bollnäs Patrik Nilsson tag i bollen och vägrade släppa den innan den var i mål.

Han letade sig igenom Villaförsvaret och satte in 5–4.

– Matchen förändrades ju helt där de sista minuterna, innan hade det känts ganska lugnt. Det var hemskt när de satte in kvitteringen men så skönt när vi fick in 5–4. Det var helt fantastiskt, säger Nilsson.

Sandviken och Edsbyn möts i den andra semifinalserien i morgon, där står det 1–1 i matcher efter att Sandviken vann den första matchen och Edsbyn den andra.