Västerås ordnade avgörande kvartsfinal på hemmaplan

Publicerad 2020-02-29

Fjolårets SM-finalist Västerås SK har vänt ett 0–2-underläge i kvartsfinalserien och kvitterat mot Bollnäs.

Nu väntar en femte och avgörande match på hemmaplan.

– Jag hoppas på riktigt mycket folk och en fest, säger matchvinnaren, målvakten Henrik Kjellsson i Sportbladets sändning.

Se avgörande kvartsfinalen mellan Bollnäs och Västerås på Sportbladet Play

Med kniven mot strupen och 1–2-underläge i kvartfinalserien mot Bollnäs rivstartade Västerås SK borta på Sävstaås IP. Efter 22 sekunder hade Daniel Johansson gjort 1–0 för gästerna.

Daniel Mossberg kvitterade (17) innan VSK gjorde ett ryck och gick ifrån till 3–1 i paus.

Bollnäs knappade in

En femte och avgörande kvartsfinal i Västerås verkade nära när Martin Landström ökade på till 4–1 (48) tidigt i andra halvlek.

Men Bollnäs gjorde det till en rysare på hemmais inför 2 102 åskådare. Ville Aaltonen reducerade, 2–4 (50) efter hörna, och Markus Ståhl gjorde 3–4 efter en timmes spel på passning av Daniel Mossberg.

Matchavslutningen blev till stor del en lång jakt från Bollnäs sida efter en kvittering och förlängning. Hemmalaget tryckte på och VSK satsade på kontringar.

Efter målkavalkaden i en timme blev den sista halvtimman mållös och Västerås höll undan till en 4–3-seger bland annat efter ett par svettiga räddningar av VSK-målvakten Henrik Kjellsson.

– Det var skönt med räddningen på slutet och att jag äntligen fick göra en bra match. Jag har varit lite besviken på mig själv i de tre tidigare matcherna. Jag vet att det är den här nivån jag har i mig, säger Kjellsson.