AIK tog bonuspoängen efter förlängningdrama

Publicerad 2024-02-11

AIK tappade 3–0 till 3–3.

Ändå lyckades ”Gnaget” till slut vinna på övertid.

Det sägs att det inte finns något svårare än att leda med 3–0 i hockey. Efter söndagens möte mot Tingsryd kan nog AIK inte annat än att hålla med. Det vitklädda AIK hade 3–0 med 18 minuter kvar av den tredje perioden. När de tre ordinarie perioderna var färdigspelade hade hemmalaget Tingsryd hämtat ikapp till 3–3.

I förlängningsperioden kom dock AIK tillbaka och kunde till slut vinna efter mål av Filip Windlert.

Gynge visade vägen

Windlert spelades fram av Richard Gynge. AIK:s lagkapten var starkt bidragande till att gästerna tog hem segern denna eftermiddag. 01.56 in i den tredje perioden satte Gynge sin andra puck för kvällen. Målet var Gynges 18:e för säsongen och innebar 3–0 för AIK.

Trots Tingsryds imponerande upphämtning fick alltså Gynge och hans AIK segerjubla. Laget ligger i nu trea i tabellen med 78 poäng.