Andre Pops tillbaka till Vinterstudion

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Efter ett år som ankare för SVT:s morgonstudion återvänder programledaren André Pops som programledare för Vinterstudion.

Men första ska han göra fotbolls-VM.

– Det känns som att komma hem, säger Pops till SVT.

Det slog ner som en liten tv-bomb när André Pops gav beskedet att han skulle lämna SVT:s folkkära Vinterstudion för att lånas ut till satsningen på Morgonstudion.

– Min första tanke när jag fick förfrågan var nej, inte en chans att jag lämnar Vinterstudion. Men efter att ha lyssnat på kloka människor runtomkring mig så ser jag nu utmaningen i att ta en paus från Vinterstudion för att vara med och skapa något helt nytt som är väldigt viktigt för hela SVT, sa han då.

Men efter en säsong där vänder han nu tillbaka till sportredaktionen, meddelar kanalen.

”Min lilla bebis”

Först ska han leda sändningarna från fotbolls-VM i sommar – och sedan ska han leda Vinterstudion igen.

– Vinterstudion har ju varit min lilla tv-bebis i tio år så det är klart att det har varit speciellt att vara ifrån varandra. Men det har kanske samtidigt varit nyttigt med ett litet uppehåll från programmet. Jag känner ett stort sug efter att vara med och utveckla programmet vidare och jag är dessutom övertygad om att jag kommer tillbaka som en bättre programledare med dom erfarenheter som jag skaffat mig genom att jobba med Morgonstudion senaste året, säger Pops till kanalen.

Årets programledare Yvette Hermundstad kommer fortsätta att arbeta med Vinterstudion. David Fjäll, som var tänkt att ersätta André Pops, men aldrig ledde något program, kommer däremot att återgå till en reporterroll, säger projektledaren Erika Christensson till Expressen.

Vem som ersätter André Pops i Morgonstudion är oklart.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM