Järnkrok hjälte: ”Blundade och sköt”

Publicerad 2017-12-28

NEW YORK. Calle Järnkrok såg till att julen fortsatte i dur för Nashville i natt.

Han gjorde avgörande målet i en sedvanligt hård uppgörelse St. Louis.

– Jag fick en bra passning av Filip och blundade och sköt. Det funkade den här gången, säger han till Sportbladet efter 2-1-segern

Efter tre dagars uppehåll brakade NHL igång i natt igen – och stjärnorna i Nashville Predators visade att de ingalunda åt för mycket skinka och köttbullar under det korta jullovet.

De vann en tät, hård och typiskt målsnål fajt mot divisionsrivalen Blues i St. Louis.

– Vi förlorade tre raka innan breaket så det var skönt att vinna igen, säger Calle Järnkrok när vi når honom efteråt.

Han bidrog i högsta grad själv till segern.

”Fick passningen av Filip”

I slutet av andra perioden fick han pucken av landsmannen Filip Forsberg i vänstra tekningscirkeln och stänkte in 2-0 med ett direktskott.

I tredje lyckades Vladimir Sobotka visserligen reducera, men närmare än så kom Blues aldrig, varmed den 26-årige gästrikens tionde fullträff för säsongen blev matchavgörande.

– Jag fick en bra passning av Filip och blundade och sköt. Det funkade den här gången, säger han.

I den betydligt segare tillställningen mellan New York Rangers och Washington Capitals blev det inga mål alls – vare sig under de tre ordinarie perioderna eller på övertid.

Men under straffavgörandet lyckades Mats Zuccarello och Mika Zibanejad sätta varsitt försök och eftersom gästerna samtidigt bommade fick ”Blueshirts” bägge poängen.

– Det var kanske inte den hockey  man hade hoppats på när NBC nu sänder matchen och allt. Lite kommer man av sig när man vare sig spelar eller tränar på tre dygn, säger Mika.

– Men jag tycker ändå vi gjorde det bra och förtjänade vinsten. Straffen? Tja, det var en gammal variant som funkade igen.

Överraskningen New Jersey Devils befäste sin ställning som herre på täppan i löjligt jämna Metropolitan-divisionen med en 3-1-seger hemma mot Detroit Red Wings.

Draftettan, från i somras, Nico Hischier gjorde två mål och Jesper Bratt hade assist på det ena av dem.

I Pittsburgh låg regerande mästarna under med både 3-1 och 4-2 i sista perioden mot Columbus, men kom tillbaka och vann med 5-4 efter straffavgörande.

Patric Hörnqvist stod för två assist under upphämtningen.

Det var de finländska stjärnorna som fixade en 3-1-seger hemma mot Montreal.

Sebastian Aho prickade in två mål och Teuvo Teräväinen ett.

Elias Lindholm bidrog med en assist.

Mattias Janmark gjorde sitt sjunde mål för säsongen i Dallas bortamöte med Minnesota, men det räckte inte. Wild vann med 4-2.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se