Storstjärnans besked: Vill till Madrid

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Det har länge spekulerats i men nu verkar det vara nära.

Eden Hazard uppges ha kommit överens med Real Madrid om en flytt.

28-åringen förväntas meddela Chelsea om sitt beslut om ett par veckor, rapporterar The Telegraph.

Sedan sommarens VM har belgaren kopplats ihop med den spanska storklubben. Och så sent som förra veckan sa Chelsea-managern Mauricio Sarri att det är upp till Hazard att lämna – om han vill det.

– Eden är 28 år, om han vill lämna då får han göra det. Men jag hoppas förstås att han stannar. Han kan bli bäst i Europa, sa Sarri då.

Bestämt sig

Nu rapporterar The Telegraph att 28-åringen har bestämt sig. Han kommer meddela Chelsea att han vill flytta till Real Madrid i sommar. Detta efter att förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Londonklubben fallit samman.

Eden Hazard gjorde tidigare i december en intervju med Franska radion RMC. Där sa han att han har tagit ett beslut gällande framtiden men ville inte avslöja något mer.

– Jag vet exakt vad jag kommer göra, jag har bestämt mig, sa han då.

Värderas högt

Tidningen skriver att Chelsea vill inte upprepa samma misstag som de gjorde när de valde att sälja målvakten Thibaut Courtois på transferfönstrets sista dag. Den här gången vill de göra klart allting i god tid.

Chelsea värderar Hazard på ungefär en miljard kronor men Real Madrid hoppas att få honom billigare med tanke på att han har endast 18 månader kvar på sitt kontrakt.

Av potentiella ersättare nämns gamle Liverpool-spelaren Philippe Coutinho som har det tufft just nu i Barcelona med begränsat speltid. Sedan tidigare har Chelsea gjort klart med Christian Pulisic från Borussia Dortmund.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM