Domarirritation när Sandviken vände och tog andra raka

Publicerad 2018-02-18

Seriesegrarna Sandviken chockades och låg under med 0–2 mot Vänersborg efter första halvlek.

Men i andra kom vändningen i en halvlek som präglades av många tveksamma domslut.

Sandviken vann till slut, och har ett bra utgångsläge inför avgörandet på tisdag.

När kvartsfinalspelet drog i gång i fredags löpte de flesta resultaten planenligt.

Men när rond två inleddes under söndagen hade vi ett chockat Sandviken som gick in till pausvila.

”Säsongens bästa halvlek” enligt Bandyplays kommentator Christoffer Svensson gjorde att Vänersborg ledde med 2–0 mot seriesegrarna efter den första halvleken.

Målen stod Joakim Johansson och Emil Viklund för, där Viklunds mål kom på en hörna fem minuter före halvtidspausen.

Domarirritation under andra halvlek

Inledningen av andra fortsatte sen på den första halvlekens inslagna väg.

Johan Koch var omgående nära att utöka Vänersborgs ledning till 3–0, men avslutet räddades. Hemmalaget åkte därefter på ett flertal utvisningar, något som irriterade spelarna själva liksom hemmapubliken.

– Allt annat än bandy spelas på isen just nu, det är känslan, säger kommentatorn Christoffer Svensson under Bandyplays sändning.

Irritationen på domaren Daniel Labe skulle komma att fortsätta under halvleken. Sandvikens huvudtränare Magnus Muhrén var bland annat skogstokig och hoppade av ilska när en av hans spelare fick sätta sig på botbänken.

Minuterna senare var det Vänersborgs tur att bli förbannade när de blåstes av för offside på ett friläge.

Sandviken vände – och vann

Till slut skulle Sandvikens replik dock komma.

På en fin hörnvariant stänkte Daniel Mossberg upp bollen i nättaket efter dryga timmens spel. Tio minuter senare hade Sandviken vänt på steken helt och hållet efter två raka mål av Christoffer Edlund och Daniel Berlin.

Då valde Vänersborg att ta time out.

Jakten på en kvittering pågick sen i tjugo minuter, men Joel Othén i bortamålet stod emot. I stället kunde skyttekungen Christoffer Edlund sätta spiken i kistan på tilläggstid fram till 4–2.

Sandviken tog därmed andra raka segern. Seriesegrarna har nu ett bra utgångsläge inför den tredje kvartsfinalomgången som spelas på tisdag och onsdag.

I övriga kvartsfinaler hade Villa Lidköping lekstuga med Västerås, där hemmalaget tog andra raka efter förkrossande 8–3. I Hälsingederbyt hade Edsbyn återigen inga problem med Bollnäs, som nollades i 4–0-förlusten.

I Vetlanda var det slagsmål och heta känslor när Hammarby återigen hamnade i underläge. Tre mål på tre minuter i första halvlek gjorde att Vetlanda gick upp i en 3–1-ledning.

Matchen blev till slut 5–4 till Vetlanda efter att lagkaptenen Johan Löfstedt avgjort i den andra förlängningshalvleken.