Trump om Kaepernick: ”Bör spela – om han är tillräckligt bra”

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Colin Kaepernick, 31, har inte spelat en NFL-match sedan 2016.

Nu är det dags för en comeback, tycker Donald Trump.

– Jag hade älskat att se honom tävla igen – men bara om han är tillräckligt bra, säger USA:s president.

Det var 2016 som allt började.

Colin Kaepernick, som då tillhörde San Francisco 49ers valde att, under en träningsmatch, demonstrativt sitta ner under nationalsången.

–  Jag kommer inte att stå upp och visa stolthet för en flagga i ett land som förtrycker svarta människor. För mig är det här större än amerikansk fotboll och det vore själviskt av mig att titta åt det andra hållet. Det finns döda kroppar på våra gator och folk slipper straff efter att ha begått mord, sa Kaepernick då.

Foto: Marcio Jose Sanchez / TT NYHETSBYRÅN

Vill göra comeback

Efter en dålig säsong med 49ers lämnade quarterbacken klubben. Han har sedan dess varit free agent.

Men nu verkar han vilja komma tillbaka.

I onsdags lade 31-åringen en video på honom med texten ”redo att tävla”.

En som hade velat se Colin Kaepernick tillbaka i NFL är presidenten Donald Trump – som har tidigare varit stark kritisk mot amerikanens agerande.

”Känner dessa människor”

– Jag känner många klubbägare i NFL, jag känner Bob Kraft ( New England Patriots ägare) och många andra. Om han är tillräckligt bra så kommer de vilja ha honom. Jag känner dessa människor. De är villiga att göra allt för att vinna matcher, säger Trump, enligt The Guardian och fortsätter:

– Men jag vill inte att någon klubb ska göra det bara för att de tycker att det är bra reklam. Jag hade älskat att se honom tillbaka i NFL. Om han är tillräcklig bra, så kommer han komma in.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NFL