Publicerad 2024-04-25 21.01

Gais besegrade Kalmar med 3–2 på bortaplan.

En av matchhjältarna blev Amin Boudri som satte sitt första allsvenska mål.

– Det är skönt, säger målskytten i Discovery.

Inför den andra halvleken klev Gais Jonas Lindberg av efter känning i ljumskarna. In klev i stället Amin Boudri. Tio minuter senare skulle Boudri slå till med sitt första allsvenska mål någonsin.

– Jag tänkte ”han gjorde det bra, så då måste någon komma och fylla hans plats”, säger Boudri.

Den 19-årige mittfältaren tog in bollen mot straffområdet där han sedan sköt ett kanonskott långt utifrån och Samuel Brolin i Kalmarmålet kunde inte göra mycket åt saken utan fick släppa in sitt andra mål för kvällen.

– Jag har övat på de här skotten hemma i Hässelby och när grabbarna kollade på kände jag att ”det behöver smälla till nu”.

Gais gick därmed upp i ledningen. En ledning de sedan kunde bygga vidare på.

Gick ifrån

Ja, för i den 87:e minuten tog William Milovanovic ner och skarvade vidare en boll till Alexander Ahl Holmström. Ahl Holmström slog till med en bredsida strax efter straffpunkten och 3–1 till Gais var ett faktum.

– Vi är ett offensivt lag, säger Boudri.

Gästerna såg redan då ut att vara på väg mot en bortaseger, men fem tilläggs minuter skulle skapa drama i matchen. I den 91:a minuten kom en reducering från hemmalagets Lars Sætra som nickade in bollen i Gais-målet.

Höll ut

Fastän Kalmar skapade spänning i matchen lyckades Gais stå emot och fick därmed med sig alla tre poäng från Guldfågeln Arena. I och med vinsten ligger nu Gais på en fjärdeplats i tabellen med nio poäng.