HV71 vann – efter 17-åringens första mål

Publicerad 2017-01-21

Det tog 25 matcher – men nu har Erik Brännström, 17, gjort sitt första mål i SHL.

Detta när HV71 enkelt vann över Örebro hemma.

– Pucken åker upp på nån hylla där hemma, säger backen.

Debut i SHL gjorde han redan förra säsongen, men det är först nu som Erik Brännström, född 1999, har fått sitt genombrott i högsta serien.

I dagens hemmamatch mot Örebro fick backen äntligen hänga dit sitt första SHL-mål i karriären.

– Den satt bra tycker jag. Det var skönt, konstaterar Brännström i C More.

Ställningen var 1–0 när 17-åringen bröt ett anfall från Örebro och fick tillbaka pucken av Anton Bengtsson innan han stänkte in 2–0 bakom Julius Hudacek.

– Jag skrek åt ”Bengan” att ge tillbaka den, så det var skönt att sätta dit den.

Enkel seger för HV71

Och pucken tog hand om och placerade på ett säkert ställe i den andra periodpausen.

– Den får åka upp på nån hylla där hemma i lägenheten.

Matchen blev aldrig särskilt spännande och HV71 vann enkelt i Kinnarps arena.

Marcus Weinstock reducerade till 3–1 efter att Christoffer Törngren utökat hemmaledningen.

Men innan matchen tog slut hann Brännströms backkollega Andreas Borgman trycka in 4–1 innan Erik Christensen fastställde slutresultatet till 5–1 i slutet på tredje perioden.