PARIS. Sverige körde över Egypten med 33–26 och slutade tvåa i gruppen.

Senare i kväll avgörs det om man får möta Ungern eller Vitryssland.

– Om vi är favoriter då? Mot Ungern nej, mot Vitryssland ja, säger Jesper Nielsen.

Sverige har imponerat under VM-gruppspelet och ikväll spelade laget för andraplatsen i gruppen – och en lättare åttondelsfinal.

Egypten, som så sent i somras vann med uddamålet mot Sverige i OS, stod för motståndet.

De fick det kämpigt.

Sverige fick en drömstart på matchen och efter 15 minuter hade Egypten bara lyckats göra två mål att jämföras med Sveriges åtta.

Lagkaptenen målbäst

I andra halvlek var Sveriges ledning uppe i tvåsiffrigt flera gånger och kantspelarna Jerry Tollbring och Niclas Ekberg var båda hundraprocentiga när de stod för sex respektive åtta mål var.

De belönas båda med Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus av Sportbladet, liksom målvakten Andreas Palicka.

– För att vara femte matchen i ett VM tycker jag att vi gör en perfekt match. Det är skitkul att vi uppträder så här. Vi springer hela tiden och man undrar lite när batteriet ska ta slut, ler Palicka.

Slipper storlag

Sverige vann till slut med 33–26. Segern innebär att man kniper andraplatsen i gruppen och slipper Kroatien och Tyskland i åttondelsfinalen.

I stället väntar ett på papperet betydligt lättare motstånd på söndag. Vilket det blir är klart vid 22.15 i kväll när Ungern-Vitryssland är färdigspelad. Det lutar åt Ungern som är favoriter i den matchen. Skulle Vitryssland vinna den får Sverige istället möta vitryssarna.