Hattrick av Bajen-talangen när Gefle krossades

Publicerad 2018-08-05

Hattrick av Dušan Jajić.

Frej hade inga svårigheter att slå Gefle i superettans 17:e omgång. Stor matchvinnare i 5–2 vinsten blev Hammarby-talangen Dušan Jajić som svarade för ett hattrick.

Gefle har haft stora problem att plocka poäng under årets säsong. Inför säsongen anställdes den förre landslagsmannen Johan Mjällby som huvudtränare. Men sejouren i Gefle blev kortvarig och i början på juli lämnade Mjällby sitt uppdrag och inför dagens match parkerade laget på en näst sistaplats i superettan.

Den assisterande tränaren Marcus Bengtsson tog över men han har inlett med två raka förluster. Den senaste kom i dag när Frej kom besök. Redan i den elfte minuten gjorde Frej 0–1 genom den inlånade Hammarby-spelaren Dušan Jajić.

Fem mål i första halvlek

Krislaget Gefle kunde dock efter ledningsmålet vända efter mål av Admir Bajrovic och Jonas Lantto. Målen fortsatte att ramla in men den här gången var det Frejs tur att vända på matchen. Återigen klev Jajić fram och fixade 2–2 innan Joakim Runnemo slog in ledningsmålet strax innan paus.

I den andra halvleken gjorde Frejs Nsima Peter 2–4 innan matchens stora spelare, Hammarby-talangen Dušan Jajić kunde sätta sitt hattrick med en dryg halvtimme kvar att spela. 20-åringen har nu gjort sex mål den här säsongen.

Förlusten var Gefles andra raka och laget har inte vunnit sedan den 22 april.