Mäktig vändning av Bajen – gjorde fyra mål på elva minuter

Publicerad 2018-03-02

Arkivbild.

Tung förlust senast och ny chans hemma på Zinkensdamm.

Då stod Hammarby för en häftig vändning mot Sandviken.

Stockholmarna gick från 1–3 till 5–3 inom loppet av elva minuter, och semifinalserien är således helt öppen.

Hammarby var i och med onsdagens förlust pressade att vinna hemma mot Sandviken för att inte riskera att ge motståndarna en direkt avgörande matchboll redan på tisdag.

Och det började lovande för de grönvita. Under inledningen av den första halvleken dominerade hemmalaget bollinnehavet – och skapade mest framåt.

Men det var Sandvikens Hannes Edlund som skrev in sig i målprotokollet först. I den 12:e matchminuten kom 20-åringen ren mot Patrik Hedberg i Bajen-målet och hade inga problem att stänka in ledningsmålet.

”Vänt värre underlägen förut”

Efter Edlunds fullträff tryckte Sandviken på för ytterligare mål – och därför kom varken 2–0 eller 3–0 som någon överraskning.

Hammarbys Adam Gilljam reducerade med en hård och låg straff innan domare Daniel Labe blåste av den första halvleken.

– Det är bättre att ha 1–3 än 0–3 i halvtid. Det där målet betydde mycket. Men vi har vänt betydligt värre underlägen förut, så vi visste att vi kan, säger Hammarbys försvarare Robert Rimgård.

Helt annat Bajen efter paus

I den andra halvleken skrevs en annan historia. Det var – som man brukar säga – ett helt annat Hammarby som beträdde isen efter pausvilan. Efter en något trevande förstakvart påbörjade Bajen sin mäktiga vändning.

2–3 prickades in av Christoffer Fagerström (minut 62) – efter ett fint, långt lyft från Robin Sundin. Och inom loppet av elva minuter hade Hammarby vänt helt på matchen. 1–3 blev till 5–3.

Trots att Sandviken i matchens slutskede bjöds på möjligheten att spela med två man mer (efter två Bajen-utvisningar) lyckades gästerna inte att hämta upp underläget. I stället kontrade Jesper Jonsson in 6–3 på övertid.

”Visar att vi är att räkna med”

– Det är väldigt skönt att vi kan visa att vi är att räkna med. Att inte Sandviken får med sig 2–0 i matcher, säger Robert Rimgård.

– I andra halvlek har vi betydligt mer energi och vi har fler klara målchanser som vi förvaltar.

I och med segern står det nu 1–1 i matcher mellan Hammarby och Sandviken. Semifinalserien lever i allra högsta grad.