Publicerad 2019-04-05

Han hade gått åtta matcher i rad utan att göra mål.

I den nionde tog Mohamed Salah bollen på egen planhalva, satte fart – och sköt upp Liverpool i topp av Premier League.

– Jag är väldigt glad och stolt, säger Salah till Sky Sport.

I onsdags vann Manchester City med 2–0 mot Cardiff och gick upp i ledning av Premier League. På fredagskvällen kunde Liverpool återta förstaplatsen vid bortaseger mot Southampton.

Det började uselt.

Mål nionde februari

I nionde minuten tog Shane Long emot i straffområdet och smällde in 1–0 till Southampton, som jagar nytt kontrakt i tabellens nedre skikt. Ledningen stod en knapp halvtimme, tills Naby Keita nickade in 1–1.

Vid kryss hade City behållit ledningen på målskillnad (och dessutom haft en match mindre spelad). Men Mohamed Salah var inte nöjd med det utfallet.

Egyptiern hade gjort sitt senaste mål nionde februari och därefter gått åtta matcher i rad utan att få in bollen. Den här kvällen väntade han till minut 80 med att glänsa. Southampton hade flyttat upp hela laget i jakt på ett segermål, men spelet vände och Salah satte fart från egen planhalva.

Henderson satte trean

Han avancerade 40 meter och placerade med vänstern in 1–2 i bortre hörnet. 26-åringen firade fullträffen med att slita av sig tröjan och spänna musklerna, vilket renderade en varning.

Strax före slutsignalen friställde Roberto Firmino Jordan Henderson som pressade in 1–3, vilket var lagkaptenens första ligamål sedan hösten 2017.

– Jag tror att det var mål nummer 50 för Liverpool i Premier League. Det är speciellt att göra efter nio matcher. Så jag är väldigt glad och stolt, säger Salah till Sky Sports.

Och på tal om siffror finns två intressanta noteringar gällande Liverpool:

Den här säsongen har Jürgen Klopps manskap gjort 20 mål den sista kvarten av matcherna, vilket är bäst i ligan. De har också hämtat igen 16 poäng efter att ha legat under i matcherna.

I nästa omgång ställs Manchester City mot Crystal Palace medan Liverpool möter Chelsea.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se