Socialdemokraterna förlorade valet och tappade makten för första gången på 40 år.

Björn Borg vann Wimbledon för första gången.

Året var 1976.

Det var också senaste gången de österriskiska mästarna i damhandboll hette något annat än Hypo Niederösterreich.

Åtta CL-guld

Året därpå vann Hypo sitt första ligaguld och sedan dess har man prenumererat på mästartiteln och alltså vunnit 42 raka ligaguld, vilket kan vara den mäktigaste guldsviten i en liga oavsett sport.

Man har inte bara varit överlägsna i den inhemska ligan. Åren 1989–2000 vann Hypo åtta Champions League-titlar, flera av dem med svenska stjärnan Mia Hermansson-Högdahl som spelmotor.

Men på senare år, efter Cupvinnarcupguldet 2013, har man inte kunnat konkurrera på allvar i Europa.

Och i kväll tog dynastin på hemmaplan också slut.

”Skrivit idrottshistoria”

Atzgersdorf vann den första finalen på hemmaplan i torsdags med 22–18, vilket i sig var en skräll då lagen möttes i sista matchen i grundserien och då vann Hypo med hela 27–15. Hypo vann samtliga 22 matcher i serien för övrigt och Atzgersdorf var sju poäng efter på andra plats.

På söndagen fullbordades sensationen. Hypo vann visserligen returen på hemmaplan, men bara med två mål (23–21) och därmed blev Atzgersdorf nya mästare.

– Vi har skrivit idrottshistoria i dag, säger Atzgersdorfsbasen Christian Mahr enligt Handball-world.

Det var ingen underdrift.

– En förlorad halvlek (den andra i den första finalen) var förödande. Det känns mycket bittert. Men gratulationer till Atzgersdorfspelarna. De har kämpat storartat och förtjänade mästartiteln, säger Hypos tränare Feri Kovacs.