Stjärntätt när Jönsson och Haag gifte sig

Blev äkta makar på Gotland i helgen

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Emil Jönsson och Anna Haag är äkta makar.

Skidparet gifte sig på Gotland på lördagen och firade med stjärnor som Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Calle Halfvarsson.

– Vi har längtat efter att få storhandla och planera för en hel vecka hemma, sa Emil till Sveriges Radio i förra veckan.

Emil Jönsson och Anna Haag har levt som ett elitsatsande par i tio år.

Tillsammans har de tagit sex OS-medaljer och lika många VM-medaljer, men i mars kom beskedet att paret lägger av.

Och nu har de också blivit äkta makar.

Efter att ha börjat anpassa sig till ett ”vanligt liv” gifte de sig på Gotland på lördagen – på samma plats där de förlovade sig.

”Aldrig fått uppleva”

Bland gästerna fanns Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Calle Halfvarsson, precis som Johan Olsson, Ida Ingemarsdotter, amerikanska OS-guldmedaljören Kikkan Randall och alpina paret Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson.

Ja, bröllopet lockade så många svenska skidåkare att ingen av dem kommer dyka upp på SOK:s OS-fest i Stockholm i morgon (måndag).

Planen var egentligen att Haag och Jönsson skulle gifta sig förra sommaren, men det fick ställas in på grund av tidsbrist (OS-satsning).

Och nu håller det nygifta paret alltså på att acklimatisera sig till ett liv efter skidorna.

”Kalendern är tom”

– Vi har längtat efter att få storhandla och planera för en hel vecka hemma. Det har vi aldrig fått uppleva förut, men nu har vi gjort det en gång. Det var fantastiskt. Åh, vilken lycka! sa Emil till Sveriges Radio i förra veckan.

– Men fortfarande handlar det mycket om träning, vi tränar en gång per dag – men det finns tid över till annat, sa Haag.

I SR berättade paret också om sina planer för bröllopsresan.

– Vi har sett till att kalendern är tom. Vi tar cyklar och bil och rullar söderut, så får vi se hur länge vi är borta, sa Haag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM