Ingen mer plats för misstag i guldjakten

avTT

Publicerad:
Foto: Pontus Lundahl/TT
Peder Fredricson.

En tung dag för laget och en motgång även för jaget.

Peder Fredricsons nedslag försvårar hans möjligheter att vinna ett andra raka EM-guld på All In.

– Vi kan bara hoppas att han hoppar felfritt och att de andra river, säger Fredricson.

Världstvåan och en av de främsta förhandsfavoriterna satte sig i förarsätet med segern i den inledande tidshoppningen.

Den kan visa sig bli ytterst värdefull.

Fredricson har sju kompetenta ryttare framför sig inför de tre sista omgångarna i den individuella hoppningen, men undviker han nedslag och någon av de framförvarande river kliver Fredricson omedelbart förbi.

Ett exempel: Ben Maher leder på 0,62 fel medan Fredricson har 4,00 fel efter två rundor. Rivning för Maher ger 4,42.

Jagad får jaga

Men ett nedslag som det på torsdagen riskerar att vara ett nedslag för mycket. Fredricson går från att vara jagad till en av alla som jagar – och det räcker inte med egen förträfflighet, andra måste göra bort sig för att han ska avancera och hoppa om medaljerna på söndag eftermiddag.

Rivningen grämer honom.

– Jag tyckte att jag kom bra in i kombinationen, men han hoppade kanske inte med den marginal han kan. Jag kände redan på trean, han hoppade inte dåligt, men inte lika bra som han kan. Det är svårt att säga varför.

– Ibland händer det bara.

Det är mer regel än undantag att det blir stora förändringar i resultatlistan inför den avgörande finalomgången.

– Det är tre rundor kvar. Byggs det tufft är jag bara ett nedslag från guld igen. Det är säkert någon som går felfritt, men inte alla.

"Försöka samla ihop oss"

Men innan dess ska han försöka bidra till en lagmedalj. De sammanlagda tolv felen sätter Sverige i en svår sits inför fredagens avgörande.

– Vi får försöka samla ihop oss, komma över den här lite sämre dagen och sätta felfria rundor. Det är allt vi kan göra och samtidigt hoppas att de andra river så att vi kan avancera. Mycket kan fortfarande hända.

– Vi kan bara fokusera på vårt jobb. Det är att ha hästarna så välmående och i ordning det går och se till att vi ryttare är väl förberedda.

TT: Vad gör ni tillsammans?

– Det kommer nog att vara lite deppigt i stallet, men långsamt bygger vi upp varandra, går ut och äter en middag, har jäkligt trevligt.

TT: Besvikelsen måste ut först?

– Så är det. Det är ingen idé att gå och spela. Henrik (von Eckermann) kommer att vara arg och vi andra besvikna. Så ska det vara, men sedan käkar vi och då brukar det ordna sig, säger Peder Fredricson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM