Västerås klart för final – körde över Edsbyn

Publicerad 2024-03-11

De senaste två årens mästare i en direkt avgörande semifinal.

Men det blev aldrig spännande.

Västerås gick ifrån redan i första halvlek mot Edsbyn och är klart för andra raka SM-finalen.

Daniel Johansson firar med lagkompisarna i Västerås efter ett av sina fyra mål.

Mål i varje anfall.

Ja, så var det, mer eller mindre, i inledningen av den avgörande semifinalen mellan Västerås och Edsbyn.

Fyra minuter in i kampen, på den första hörnan i matchen, gav Oscar Gröhn hemmalaget ledningen efter en ett halvdant skott.

– Det var väl inte riktigt tanken. Jag blev lite förvånad när den gick in, säger han till Bandypuls.

Målvakten självkritisk

Mindre än en minut senare kvitterade Oscar Wikblad, genom sitt tolfte mål i slutspelet, med en imponerande soloräd.

Därefter tog det mindre än två minuter innan ledningen åter var hos Västerås.

Kort senare var ställningen 3–2 efter ett snabbt mål till vardera.

En straff med endast minuter kvar, som gav 5–2 till Västerås var nådastöten.

– Vi behöver skärpa till oss, framför allt jag, påpekade Edsbyns målvakt Henrik Karlström självkritiskt i paus.

Repris från fjolårets final

Västerås gav dock aldrig Edsbyn chansen i andra halvlek. Segersiffrorna för de grönvita skrevs till 8–4, som nu är klart för final på hemmaplan efter att ha vänt underläge 1–2 i matcher till 3–2.

– Jäkligt tungt såklart, säger Edsbyns Per Hellmyrs.

Daniel Johansson var planens gigant med sina fyra baljor.

– Man mår jättebra nu. Det var en väldigt roligt match att spela, säger Johansson.

Finalen spelas mot Villa Lidköping den 16 mars. De båda lagen möttes även i fjolårets final, då gick Västerås segrande.