”En stor förändring för alla som tittar”

André Pops och Yvette Hermundstad om nya Vinterstudion

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

I helgen är det premiär för den nya, modernare Vinterstudion 

Men André Pops är tillbaka i soffan.

– Det kändes som att det var dags att förnya Vinterstudion, säger han. 

Tre VM och fler sändningshelger- och timmar än någonsin tidigare. På lördag drar en ny säsong av Vinterstudion i gång – och tittarna kan förvänta sig många nyheter. 

Förutom en helt ny modern studio och nya experter är André Pops tillbaka efter ett års frånvaro och kommer att leda programmet tillsammans med Yvette Hermundstad. 

– Jag tycker att det är väldigt roligt att komma tillbaka och vara med om den här förändringen som det blir nu. Jag tycker att det kändes som att det var dags att förnya Vinterstudion, säger Pops.

”Stor förändring”

Den nya studion är samma som användes under sommarens fotbolls-VM och är större och modernare med tre stora bildskärmar. 

– Det kommer nog att kännas som en stor förändring för de som tittar. Men jag både tror och hoppas att man känner det som en bra förändring. Det är samma Vinterstudion med innehåll, folkära expert. Det finns brasa, soffa. Men det är ett modernare utseende och större variationsmöjligheter för oss i hur vi gör journalistik, säger Pops. 

Hermundstad fyller i:

– Under de tio år jag har jobbat har studion förändrats lite år för år, men det här är den största förändringen. Den är modernare, med modernare arbetsverktyg. Men myset behåller vi. 

Vinterstudion kommer att sända 230 timmar under 19 helger samt alpina VM, längd-VM och skidskytte-VM. Det blir mer än någonsin. 

– Jag är glad att vi är två. Det är så många helger. Under mästerskapet blir det intensivt och det kräver en hel del förberedelser, både mentalt och fysiskt, säger Hermundstad. 

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad: