Norrköpings första förlust – efter Anvegårds jätteträff

Fjärde raka segern för Häcken

Publicerad 2023-04-28

Fem matcher tog det.

Sedan åkte IFK Norrköping på sin första förlust i damallsvenskan.

Anna Anvegårds distansskott blev avgörande när Häcken vann med 1–0 på hemmaplan.

Norrköping har haft en succéartad start på sin första sejour i damallsvenskan.

De fyra inledande matcherna resulterade i tre segrar och en oavgjord – och endast Hammarby var före den östgötska nykomlingen i tabellen. Men under fredagskvällen kom lagets tuffaste uppgift i form av topplaget Häcken på bortaplan.

Då blev det också förlust.

Norrköping fick rikta in sig på att försöka sig på ett stabilt försvarsspel och man stod upp bra i första halvlek.

Men i 55:e minuten fick hemmalaget ge sig.

Praktträff

Efter en hörna fick Anna Anvegård bollen till sig några meter utanför straffområdet och slog till med en praktträff som letade sig in i bortre hörnet för 1–0.

– En bra pass. Vi har snackat mycket om att när vi vinner bollen att spela framåt, att de då är organiserade. Sen träffade jag målet nu, jag missade ju tio lägen i första halvlek. Skönt att träffa målet i alla fall, säger Anvegård i Viaplay.

Häcken fortsatte att trycka på efter ledningsmålet men någon ytterligare fullträff blev det däremot inte. Anvegårds mål räckte för 1–0 och lagets fjärde raka seger.

Två lag som tippas att vara med i toppskiktet gjorde upp i nordöstra Skåne när Linköping gästade Kristianstad.

Där var hemmalaget starkast – trots bland annat en missad straff i första halvlek. Kristianstad vann med 1–0 efter att trotjänaren Alice Nilsson skickat in matchens enda mål i början av andra halvlek.

Kristianstad har nu fyra segrar på fem matcher. Enda plumpen kom borta mot Piteå, 0–1, i den andra omgången. För Linköping var det lagets andra raka förlust.