Spaniens tolvmålsseger över Slovenien innebär att Sverige är vidare med – minst – två poäng till mellanrundan.

– Det kunde inte bli bättre. Nu ska vi bara göra klart det, säger lagkaptenen Sabina Jacobsen till Sportbladet.

Sabina Jacobsen.

Spanjorskorna var piskade att vinna mot Slovenien för att gå till mellanrundan.

De behövde göra det med fem mål för att vara säkra på avancemang och inte beroende av svensk seger mot Serbien senare i kväll.

En spansk seger med minst fem mål skulle också innebära att Sverige går vidare med minst två poäng till mellanrundan innan svenskorna ens gjort avkast klockan 20.45.

Målvakten storspelade

Då gick Spanien ut och fullständigt körde över Slovenien med 30-18 (14-5). Man lade grunden till storsegern direkt genom att göra 6-1 på de första nio minuterna. I andra halvlek drog man ifrån ännu mer.

Stora segerorganisatörer var målvakten Silvia Navarro, spelmotorn Nere Pena, niometersspelaren Macarena Aguilar och storskytten Alexandrina Cabral.

– Det kunde inte bli bättre. Nu ska vi bara göra klart det, säger lagkaptenen Sabina Jacobsen till Sportbladet i en kort kommentar mellan matcherna.

Vinner nu Sverige mot Serbien är Sverige vidare till mellanrundan med maximala fyra poäng (Serbien med två poäng och Spanien med noll).

20.45: Följ Sverige-Serbien direkt här!