Drömstart för H65 Höör i EHF-cupen

avMichael Wagner

Publicerad:
Foto: Höör

H65 Höör fick en bra start av gruppspelet i EHF-cupen.

Svenska mästarinnorna gick från sexmålsunderläge till seger mot tjeckiska Banik Most, 28–27.

– Det var enormt starkt att lyckas vända på det, säger lagkaptenen Sofia Hvenfelt.

Regerande svenska mästarlaget på damsidan, Höör, har tidigare vunnit den mindre EHF Challenge Cup, men har nu via kval tagit sig till gruppspelet i den större EHF-cupen.

I första gruppspelsmatchen på hemmaplan ställdes svenskorna mot tjeckiska mästarlaget Banik Most som i förstauppställningen kom till start med fyra spelare som nyligen spelade VM.

Inför 1 035 åskådare i Eslövshallen fick dock Höör det jobbigt.

Superstjärnan Marketa Jerabkova gjorde mål på allt, kom upp i 14 mål totalt och Banik Most gick ifrån till en sexmålsledning.

Men under den andra halvleken kom de klara SHE-ledarna närmare och närmare. Med tre minuter kvar försvann Jerabkova skadad ur matchen.

Imponerande vändning

Vid ställningen 27–27 fick Emma Lindqvist bollen och avgjorde med matchens sista mål med en minut kvar att spela.

– Jag utmanade, körde min kullagerfint som jag brukar och fick skottläge. Jag minns att jag direkt bestämde mig för att skjuta lågt eftersom deras målvakt tagit mycket i höjden, säger Lindqvist i ett pressmeddelande från H65 Höör.

Tränaren Ola Månsson:

– I dag hade vi tur som vann. Ett oavgjort resultat hade faktiskt varit rättvist. Men jag slutade aldrig att tro på seger och det var imponerande av tjejerna att kriga hela vägen. Det är sådana krafttömningar vi är tränade för.

Ytterligare två mästarlag finns med i gruppen, norska Larvik och rumänska Zalau, där gruppsegraren går vidare till kvartsfinal.

Tyresö, som slogs ut i semifinal 1985–86, är det svenska lag som nått längst i EHF-cupen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

H65 Höör