Vändningen: Stina Nilsson ställer upp

avPer Bohman

De bästa svenskorna skulle nobba Tour de Ski.

Men en stjärna har ändrat sig.

Stina Nilsson har tackat ja och är med i truppen.

Therese Johaug har redan tackat nej. Och allt tydde på att Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Hanna Falk och Stina Nilsson också skulle nobba Tour de Ski för att i stället träna sig i form inför VM. Det är inget ovanligt när det är mästerskapsår.

Tre av de ovan nämnda stod också fast vid sin tanke, men en ändrade sig. För Stina Nilsson, som leder den totala sprintvärldscupen, har tackat ja och är nu uttagen till truppen som ska delta i Tour de Ski.

Halfvarsson är med

Även Ida Ingermarsdotter är uttagen.

– Vi ser verkligen fram emot touren. Det är en spännande tävlingsperiod då vi hoppas på framskjutna prestationer, säger landslagschef Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Herrarna då?

Calle Halfvarsson är som väntat med i truppen.

Foto: Gian Ehrenzeller / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Kritisk mot avhopparna

Norske åkaren Martin Johnsrud Sundby är kritisk till de som inte ställer upp i Tour de Ski bara för att det råkar vara ett VM-år.

– Om jag säger: "Sorry, jag nobbar för att i stället åka fort på VM" så har vi snart ingen produkt kvar längre. Det är en del av mitt jobb att åka de här loppen, säger han till Aftenposten.

Längdlandslaget till Tour de Ski, 29 december – 6 januari

Damer
Mia Eriksson Piteå elit, Ida Ingemarsdotter Åsarna IK, Moa Molander Kristiansen Falun-Borlänge SK, Stina Nilsson IFK Mora SK Maria Nordström Borås SK, Linn Sömskar IFK Umeå, Lisa Vinsa, Piteå elit.

Herrar
Calle Halfvarsson Sågmyra SK, Simon Lageson Falun-Borlänge SK, Teodor Peterson IFK Umeå, Daniel Rickardsson Hudiksvalls IF, Oskar Svensson Falun-Borlänge SK, Viktor Thorn Ulricehamns IF, Karl Johan Westberg Borås SK.

ARTIKELN HANDLAR OM