AIK Bandy slog Hammarby: ”Total dominans i första”

Publicerad 2020-02-20

Det blev en relativt enkel resa för AIK mot Hammarby i Elitseriens avgörande åttondelsfinal.

Solnalaget ledde med 5–0 i halvtid, och kunde till slut vinna matchen med 8–4.

– Vi gör det otroligt bra i första halvlek, säger AIK:s spelande tränare Andreas Bergwall.

Efter tisdagens oavgjorda (2–2) match mellan lagen skulle åttondelsfinalen och det heta Stockholmsderbyt avgöras på Bergshamra IP. Och det blev en relativt komfortabel resa för AIK.

Efter bara tre minuter av matchen satt bollen i nätet bakom Hammarbys målvakt och ledningen var ett faktum för Solnalaget.

Resterande del av första halvlek dominerade AIK helt och när domaren blåste av för halvtidsvila stod det 5–0 på resultattavlan, och matchen kändes avgjord.

Spelade upp sig i andra

Men Hammarby kom tillbaka, efter bara tre minuter i andra halvlek kom reduceringsmålet från Ted Bergström – och matchen levde igen.

Hammarby lyckades göra ytterligare tre mål, men sedan tog de stopp. AIK kunde hålla undan och vinna med 8–4, även om det var lite darrigt från Solnalagets sida i den andra halvleken.

AIK:s tränare och målvakt Andreas Bergwall, 45, var nöjd med matchen.

– Total dominans i första halvlek, sämre i andra såklart. Vi försöker och blir lite för passiva, men över 94 minuter är vi klart bättre, säger han.

Vad var det som gjorde att ni vann?

– Aggressiviteten i första halvleken, att vi kliver ut och vill vinna.

Vidare till kvartsfinal

Det första mötet slutade 2–2, och efter kvällens 8–4-seger avancerade AIK till kvartsfinal i Elitseriens slutspel, där det väntar tufft motstånd.

Förra årets mästare, Villa Lidköping, står för motståndet. Mötet kommer avgöras över fem matcher, inte över två matcher som åttondelsfinalen.

– Allt annat än en Villa-seger är en jätteknall, så vi får hoppas på att vi kan skrälla, säger Bergwall.

Matcherna spelas 22, 24, 27 och 29 februari, samt 3 mars.

Alla matcher i SM-slutspelet förutom finalen sänds exklusivt på Sportbladet Play.