Kritiken mot domarna: "Rena cirkusen"

Rumänien, som tränas av svenske Tomas Ryde, föll mot Norge i en dramatisk semifinal i handbolls-VM.

Efter slutsignal var Ryde mycket kritisk till domarinsatsen.

– Jag har aldrig varit så förbannad på domarna tidigare, säger han i kanal 9.

Rumänien, EM-nia förra året – när Norge tog guld, skrällde och vann mot Danmark efter förlängning i kvartsfinalen.

Mot Norge höll man på att ställa till med samma sak.

Lagen följdes åt i början av matchen innan Norge gjorde ett ryck innan paus och ledde med tre bollar.

Men Rumänien gav sig aldrig. Och precis som i kvartsfinalen mot Danmark blev det ordentligt spännande. Med kvarten kvar att spela hade Rumänien kommit ikapp och gått om Norge, som i sin tur kom ikapp igen.

Straffräddning tog Rumänien till förlängning

Rumäniens målvakt Paula Ungureanu räddade en straff med tre och en halv minut kvar av ordinarie tid, varpå Rumänien kunde kvittera till 27–27.

Därpå följde dramatiska minuter där Norge hade bäst chanser att avgöra, men där inget av lagen fick in något mer mål.

Matchen gick till förlängning som också den blev otroligt jämn. Men det var Norge som till slut kunde andas ut – efter seger med två bollar.

– Norges rutin avgör men frågan är om det inte bara är små marginaler, det kunde ha gått åt vilket håll som helst, säger kanal 9:s expert Henrik Signell.

"Rena cirkusen"

Rumäniens förbundskapten, Tomas Ryde som tidigare tränat Sverige, var arg på domarna efter matchen.

– Jag vill att det ska vara fair play. Jag har aldrig varit så förbannat på domarna tidigare, dundrade han i kanal 9.

– De utvisningarna de tar är rena cirkusen. De avgör för mycket. Flera gånger borde det varit stürmer foul, någon gång måste man få betalt för att man står i vägen, fortsatte han.

Ryde menade dock att Rumänien inte räckte hela vägen.

– Norge är bättre, de spelar ut på Heidi Løke som vi inte får tag på.

I finalen ställs Norge mot Nederländerna, som tidigare under fredagen slog Polen.