Skyttekungar visade tidig VM-form

Publicerad 2016-12-30

David Karlsson (arkivbild).

Villa-Lidköpings David Karlsson, som gjorde fem mål på en kvart i segermatchen mot Kalix på annandagen, fick nöja sig med två mål i 4–3-segern i toppmatchen borta mot Sandviken på fredagen.

Patrik Nilsson gjorde tre mål för Bollnäs (arkivbild).

Karlsson, som nyligen gjorde comeback i landslaget och på fredagen belönades med en plats i bruttotruppen till VM, gjorde 2–1 och kvitterade till 3–3 i den första halvleken. Men det var Tim Persson som sköt segermålet åtta minuter in på den andra halvleken.
I och med segern tog Villa-Lidköping över serieledningen från Sandviken, som nu är en poäng bakom västgötalaget.

Enkel Västerås-seger

Regerande mästarlaget Västerås vann hemma mot nykomlingen Tellus med 9–3 efter två mål vardera av Ted Bergström, Oscar Gröhn och Anders Bruun.
Patrik Nilsson, även han tillbaka i landslaget, gjorde tre mål när hans Bollnäs vann hemma mot Vänersborg med 4–2.