Tog sista chansen att nå slutspelet

avSebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är extremt jämnt i kampen om de fyra slutspelsplatserna i elitserien.

Gävlelaget Frillkammare tog chansen i kvällens dramatiska toppmöte.

– Det blev lite nervöst, sa Soren ”Sqren” Sadegi efter matchen.

Femteplacerade Frillkammare från Gävle ställdes mot sjätteplacerade Kalmarlaget Brbdmalite i onsdagskvällens sena match.

En måstematch för de båda lagen för att ta en av de fyra slutspelsplatserna.

Det var Frillkammare som startade starkast och hade i halvtid en ledning med 9–6 som T-sida på Dust2. Brbdmalite kom däremot tillbaka – och det blev väldigt jämnt.

Vid ställningen 10–10 så vann Gävlelaget en ekorunda, vilket blev avgörande – även om det blev ett dramatiskt slut. Till slut så blev det en 16–14-seger till Frillkammare.

– Det blev lite nervöst, vi vill verkligen nå slutspelet så man får lägga i extraväxeln, sa Frillkammare-spelaren Soren ”Sqren” Sadegi i sändningen.

Nu är de ett av fem lag i toppen, som endast skiljs åt av tre poäng.

▪▪▪

Dessförinnan:

Counterpoint CSGO från Göteborg fick en tuff start i storstadsmötet med Spinboat från Stockholm. Laget hamnade i ett underläge med 3–12 i halvtid som CT på Mirage, i matchen där båda lagen slogs om att stanna i elitserien.

En förlust i den följande pistolrundan blev spiken i kistan och Spinboat tog den viktiga segern och har en teoretisk chans att nå slutspelet.

– Det känns bra, det var vårt mål när vi satte ihop fem spelare att ta oss till slutspelet, sa Spinboats Andreas ”Addi” Wallenberg efter segern i Sportbladets sändning.

Counterpoint CSGO å andra sidan får rikta om sitt fokus på regionsserien, ett steg under elitserien, nästa säsong.

▪▪▪

I kvällens övriga match så såg Bollnäslaget Norrlands Guld länge ut att ta säsongens första seger. Men Fguru från Göteborg stod för en stor upphämtning och vann till slut matchen med 16–13.

TABELLEN:

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM