HeatoN efter den galna läsningen: ”Så smart”

Publicerad 2018-11-08

Den hukande Vinkelparty-spelare stod för veckans höjdpunkt.

Efteråt hyllades han stort av Emil ”HeatoN” Christensen.

– Det är så snyggt spelat, så smart, sa legendaren i Sportbladets sändning.

Elitserieveckan avslutades med ett toppmöte mellan Vinkelparty från Gävle och Granit Gaming från Lund. Det var Granit som inledde bäst på Cache och gick in i den andra halvleken med en 11–4-ledning.

Även Vinkelparty visade sig däremot starka som T på kartan och började direkt vinna rundor i den andra halvleken.

Kvällens höjdpunkt kom vid ställningen 12–6 då Vinkelparty-spelaren ”Laxlina” och Granit Gamings ”Twinkey” hamnade i en en-mot-en-situation. Granit-spelaren hade läst sin motståndare perfekt, och stod i ”connector” med sikte mot A-bombsajten med sin awp.

”Det är så snyggt”

Det han inte räknade med var att ”Laxlina” skulle huka sig hela vägen till sajten, plantera bomben, och huka sig tillbaka igen. Med ett enkelt skott vann han sedan rundan.

– Det är så snyggt spelat, så smart, sa Emil ”HeatoN” Christensen i sändningen.

Men Granit Gaming vann ändå matchen med 16–10 till slut, och tar därmed över serieledningen – och får en drömchans att nå slutspelet.

Tog en skrällseger

Stockholmslaget Spinboat var underdogs i den tidiga matchen på torsdagen mot Frillkammare från Gävle. Men laget chockade genom att ta en halvtidsledning med 12–3 efter att ha varit CT på kartan Cache.

Frillkammare kämpade sig däremot tillbaka in i matchen och på slutet blev det riktigt dramatiskt. Gävlelaget hade tagit sig till 14–15 och läge till övertid, men föll på målsnöret.

– Det blev lite fega, sa Emil ”HeatoN” Christensen i Sportbladets sändning efter den avgörande rundan.

Segern var viktig för Spinboat som nu har chansen att ta sig ur bottenskiktet i tabellen.