Jätteläge på slutspel: ”Vi känner pressen”

avSebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:

Bara en dryg vecka kvar av elitseriens grundserie.

Då tog Stockholms- och Göteborgslagen tunga segrar för att nå slutspelet.

– Vi känner av pressen, sa William ”Tease” Sid efter Tradigts måsteseger.

Inför kvällens match så låg Tradigt från Stockholm på en slutspelsplats med tre poängs marginal. Motståndaren, Finalboss från Karlskoga, kämpar för att hålla sig kvar i elitserien – vars grundspel avslutas nästa vecka.

Efter att Finalboss tog en snabb 5–0-ledning på Overpass så tog sig Tradigt snart om och förbi. Men Karlskogalaget höll sig kvar i matchen tack vare storspel av Liam ''Crypticly'' Marioth. Det räckte däremot inte hela vägen.

”Vill verkligen till slutspel”

Stockholmslaget Tradigt vann matchen med 16–10 och är därmed väldigt nära att säkra en av de fyra slutspelsplatserna medan Finalboss får kämpa för sin överlevnad i serien i de två sista omgångarna.

– Vi känner av pressen och vill verkligen ta oss till slutspel, sa William ”Tease” Sid i Sportbladets sändning efter segern.

▪▪▪

Samtidigt fortsätter Norrlands Gulds jakt på första poängen i elitserien. Bollnäslaget fick på tisdagskvällen en tuff uppgift mot topplaget Lilmix från Göteborg på kartan Inferno.

Hoppet väcktes däremot tidigt då Norrlands Guld tog en 3–0-ledning efter att ha vunnit pistolrundan. Det hoppet blev däremot kortlivat.

Bollnäslaget fann sig till slut i fel ände av ännu en överkörning efter Lilmix seger med 16–4. Göteborgslaget leder nu elitserien inför slutspurten.

– Det känns grymt bra, vi har väldigt bra kemi i laget, sa Lilmix-spelaren Fredrik ”Elo” Annerström efter segern.

▪▪▪

I kvällens övriga matcher så vann Spinboat mot Vinkelparty med 16–12 medan Counterpoint CSGO besegrade Fguru med 16–5.

TABELLEN:

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM