Guidetti jagas av Galatasaray

Agenten bekräftar: ”Det är flera klubbar som har visat intresse”

avFredrik Jönsson

Publicerad:

Enligt turkiska media förhandlar Galatasaray med Alaves om John Guidetti.

Agenten Hasan Cetinkaya bekräftar intresse från ”flera klubbar i stora ligor”.

– John har ett starkt varumärke och det är många klubbar som har hört av sig, säger Cetinkaya.

John Guidetti flyttade till Celta Vigo i Spanien efter succén i U21-EM. Efter 2,5 år i klubben, där han tappade sin plats, lånades han ut till Alaves.

2017/2018 fick anfallaren speltid, han gjorde 17 framträdanden. Men den här hösten har det inte blivit lika många minuter på fotbollsplanen. Alaves har gjort en stark säsong i La Liga och ligger på femteplats efter 20 omgångar. För Guidetti har det blivit tolv framträdanden, fyra från start.

I november skrev Milliyet att Guidetti följdes av turkiska storklubben Galatasaray. I dag skriver flera turkiska medier att Galatasaray förhandlar med Alaves om 26-åringen.

Agenten Hasan Cetinkaya bekräftar att det finns intresse för Guidetti.

– Utan att gå in på specifika klubbar kan jag säga att storklubbar i Turkiet har varit i kontakt med Alaves, säger Cetinkaya.

”Dyraste spelaren i klubbens historia”

Är det i Turkiet han kommer att hamna?

– Det är inte säkert, ingenting är klart. Det är flera klubbar i stora ligor som har visat intresse. John har ett starkt varumärke i Sverige och utomlands efter det han har gjort i landslaget, plus att han har spelat i flera stora ligor.

Betyder det att han lämnar Alaves?

– John var en nyckelspelare för klubben i fjol och det var därför de köpte loss honom som den dyraste spelaren i klubbens historia. Han var skadad i höst och klubben har gått väldigt bra, då blir det ofta att en tränare kör på med samma lag. Det har gjort att han inte har spelat lika mycket.

– Men Alaves uppskattar John på och utanför planen, han är omtyckt där. Klubben håller hårt i honom, de vill absolut inte släppa honom.

Enligt uppgifter till Sportbladet kräver Alaves 7 miljoner euro, cirka 70 miljoner kronor, för anfallaren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM