Barcelona tappade poäng

Publicerad 2019-02-10

Barcelona hade chansen att dryga ut sin ledning i La Liga.

Men det stjärnfyllda laget, med anfallstrion Luis Suarez, Lionel Messi och Philippe Coutinho, fick inte till det mot Athletic Bilbao i söndagens bortamatch.

Trots att hemmalaget fick avsluta matchen med decimerat manskap efter ett rött kort efter 92 minuter.

Då Real Madrid segrade i gårdagens Madridderby mot Atletico Madrid med 3–1 hade Barcelona chansen att dryga ut sin serieledning borta mot Athletic Bilbao. Men den spanska jätten lyckades inte få hål på hemmalaget.

Det var en ganska händelsefattig match där Barcelona var närmast när Messi gick på avslut en bit utanför straffområdet och träffade ribban. Med dryga minuten kvar tvingade hemmalaget Barcelonas målvakt Marc-André Ter Stegen till en fin reflexräddning.

Sex poäng

Efter 92 minuter ådrog sig Oscar De Marcos i Athletic Bilbao sitt andra gula kort och fick syna det röda kortet. Precis innan slutsignalen vädjade Barcelonaspelarna efter straff men domaren valde att fria.

Matchen slutade 0–0 och Barcelona leder nu den spanska ligan sex poäng före rivalen Real Madrid som vann Madridderbyt mot och klev förbi den tidigare tabelltvåan Atlético Madrid med 3–1 i lördags.

Barcelona har nu tre raka tävlingsmatcher som slutat med ett oavgjort resultat.