Djurgården vidare till semifinal i cupen

avFrida Fagerlund

Foto: C More, Bildbyrån
Tino Kadewere springer sig fri från misstänkt offsideposition och gör 1–0 för Dif.

Stundtals utskälld och ifrågasatt i offensiven, men mot Häcken blev Tino Kadewere hjälte.

Anfallarens mål innebär att Djurgården är vidare till semifinal i cupen – frågan är bara om det var regelrätt?

– Det är inte omöjligt att han är offside, men då är det så. Vi har förlorat ändå, säger en besviken Andreas Alm.

Malmö FF och Östersund var redan vidare till semifinal i svenska cupen. Nu skulle det avgöras vilket det tredje laget skulle bli – Djurgården eller Häcken.

Det var stockholmarna som hade hemmaplansfördelen. Däremot hade man haft det motigt med sjukdomar i truppen under veckan, influensan härjade vilket ledde till att både Kevin Walker och Aliou Badji tvingades stå över.

Den första halvleken stämde inte spelet för hemmalaget och Häcken förvaltade inte sina lägen heller. De båda lagen klev ut mållösa i paus och nog hade både Özcan Melkemichel och Andreas Alm en del att tänka över.

– Första tio har vi lite problem där de kommer runt på vår högerkant några gånger. En träff på mål där och det hade kunnat bli mål för Häcken, säger Melkemichel.

– Men sedan reder vi ut situationen och jag tycker att det är en väldigt jämn match som böljar lite fram och tillbaka. 

Kadewere: ”Fantastiskt”

Även andra halvlek var stundtals tillknäppt och bjöd inte på något skönlir. En som hade det extra tungt var anfallaren Tino Kadewere, som förföljdes av bolltapp i fel lägen och chanssumpande.

Därför var det kanske extra symboliskt att just han fick sätta det avgörande målet en kvart från slutet, även om han såg misstänkt offside ut. Kerim Mrabti satte en utsökt boll i djupled mot Kadewere som inte missade den gången utan sköt in den vid Peter Abrahamssons högra stolpe.

– Det var ett viktigt mål, fantastiskt och även härligt att ge tillbaka till tränarna som har trott på mig, säger Tino Kadewere.

Kändes det som att du var offside?

– Jag vet inte, jag var så inne i matchen. Det var en jättebra passning från Kerim också.

När Sportbladet frågar Andreas Alm om offsidesituationen är tränaren tvetydig.

– Det går snabbt, tempot är högt och ibland hänger inte domarna med. Domarkåren fattar många bra, det är inte omöjligt att han är offside men då är det så, säger Alm.

– Det är inget vi kan påverka. Vi har förlorat ändå.

Alm: ”Väldigt besviken”

Häcken försökte ösa på framåt där Daleho Irandust fick ett par möjligheter, bland annat ett skott som ven strax utanför.

Fler mål blev inte i matchen vilket innebär att Djurgården är vidare till semifinal.

– Jag är väldigt besviken över att förlora den här matchen. Vi går all in på cupen. Så det är tufft att förlora, säger Andreas Alm.

Vem Djurgården möter där avgörs under tisdagen då antagonisten AIK tar emot Örebro SK. Oavsett utgång får Dif spela på bortaplan.

– Det spelar ingen roll vem vi får möta... Även om det alltid är kul med ett Stockholmsderby, säger Jonas Olsson.

Djurgården har som bekant en otrevlig derbystatistisk. Senast man vann mot AIK eller Hammarby var 2011.

– Jag fattar att folk pratar om spöken, men det är ärligt talat inget jag själv går runt och funderar på eller kan relatera till, säger Olsson.

– Funderar man på det eller överanalyserar så blir det kanske ett spöke. Men det hade varit skönt att vinna ett så vi slipper tjata om det.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)