Neymar och Suarez föll till marken efter målfirandet

Messi avgjorde mötet med Valencia på stopptid.

Då uppstod en publikskandal på Mestalla.

En supporter kastade en flaska rakt in bland firande Barcelona-spelare.

Efter en svängig tillställning på Mestalla-stadion stod Barcelona till slut som segrare borta mot Valencia.

Lionel Messi avgjorde en mycket underhållande omgång från straffpunkten efter ett sent 3–2-mål i matchens sista skälvande sekunder.

Men spelarnas firande kom snabbt att överskuggas av något tråkigare.

Messi jublade tillsammans med sina lagkamrater det avgörande målet nära hemmafansen på den ena kortsidan. Något som inte uppskattades av Valencia-supportrarna som vilt viftade och gestikulerade mot Barcelona-spelarna.

Blev liggande

En åskådare kastade i frustration in en pet-flaska rakt in bland de firande spelarna.

Till följd av detta föll både Neymar och Luis Suarez till gräset, låg ner en stund men var snart uppe på benen igen innan matchen blåstes av.

– Jag lägger inga värderingar i vad fansen gjorde. Men visst, precis som de flesta gillade jag inte vad som hände, kommenterar managern Luis Enrique incidenten, enligt El Pais.

Innan dess hade publiken bjudits på en böljande matchbild där Valencia i andra halvlek vände 0–1-underläge till ledning med 2–1.

Barcelona-lånet Munir El Haddadi visade att släkten är värst när han med ett distinkt vänsteravslut tryckte in 1–1 i den 52:a minuten.

Och bara fyra minuter senare small det igen när Moreno Rodrigo blev fri och satte 2–1.

Barcelona vände tillbaka

Trots det lämnar Luis Enriques manskap Valencia med samtliga poäng. Hemmajublet kom av sig på Mestalla när Suarez dunkade in en målvaktsretur i den 62:a minuten fram till 2–2.

Och avgörandet föll alltså med bara sekunder kvar på klockan, i den 92:a minuten. Straffen föranleddes efter att tunisiern Aymen Abdennour fällt Luis Suarez i matchens sista skälvande sekunder.

Fram klev Messi och satte bollen lågt intill den vänstra stolpen.