Jumbolag nära att ta poäng mot Real

Uppdaterad 2016-11-28 | Publicerad 2016-11-26

Storklubben spelade i återvunnen plast

Cristiano Ronaldo ordande 1-0 från straffpunkten.

Flera ligakonkurrenter lär ha jublat när Sporting Gijon fick straff på Santiago Bernabeu.

Kroaten Duje Cop misslyckades dock fullständigt från straffpunkten – och Real Madrid kunde vinna.

Men det var nog hemmalagets tröjor som väckte flest reaktioner i Madrid.

Real Madrid fick en strålande start på Santiago Bernabeu.

I den femte minuten ordnade Cristiano Ronaldo 1-0 från straffpunkten. En knapp kvart senare utökade portugisen till 2–0. Då såg det ut att bli en lugn lördag för Real Madrid.

Men Sporting Gijon skrämde liv i matchen.

I den 35:e minuten skickades bollen in från vänsterkanten och Carlos Carmona kom perfekt mot bollen och skarvade till den så att den hittade in i bortre hörnet.

Stod för en svag straff

Med kvarten kvar fick bortalaget en ypperlig möjlighet att kvittera. Sporting Gijon fick straff och Duje Cop fick förtroendet från elva meter. Det gick dock inget vidare.

Cop sköt utanför och över, inte ens nära att gå i mål.

Real Madrid höll undan och vann med 2–1, laget har 33 poäng efter tolv omgångar. Det gör att laget leder med sju poäng före Barcelona, som möter Real Sociedad i helgen.

Tröjorna tillverkade av återvunnet material

Reals matchtröjor var dock det som väckte flest reaktioner. Enligt spanska AS spelade klubben med tröjor som var helt tillverkade av återvunnet material från havet. Det regnade rejält under matchen på Santiago Bernabeu. Det här var ett initiativ för att stötta miljöarbete.

Det var Real Madrids 31:a match utan förlust.