Asllani till attack mot media: Aldrig varit så dålig bevakning

avFrida Fagerlund

SZOMBATHELY. Få svenska journalister var på plats när Sverige besegrade Ungern på bortaplan.

Pinsamt, enligt Kosovare Asllani, som tycker att det går åt fel håll.

– Jag har inte varit med om att det har varit så här dålig mediebevakning under hela min tid i landslaget, säger hon.

Efter en bra första halvlek och två sena mål i den andra kunde Sverige till slut plocka tre poäng mot Ungern i Szombathely.

4–1-segern var viktig i jakten på VM i Frankrike nästa sommar, men få svenska journalister var på plats för att följa matchen. Dessutom valde TV4, som sände mötet, att kommentera hemifrån.

– Jag vet inte vad det är som händer, men jag har inte varit med om att det har varit så här dålig mediebevakning under min tid i landslaget, säger Kosovare Asllani.

– Jag tycker det är både tråkigt och lite tillbaka i tiden. Det är inte mästerskapsår men oavsett vad så måste vi ha folk på plats, jag tycker det är dåligt helt klart från media.

Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Gerhardsson: ”Tycker synd om tjejerna”

Förbundskapten Peter Gerhardsson kan visserligen inte jämföra med hur det har varit tidigare år men håller med Asllani i mycket.

– Jag har varit tränare i Häcken, och jämför man Häcken med IFK Göteborg eller Frölunda så var det samma sak där, säger Gerhardsson.

– Vi presterade bra men det skrevs lite, och var väldigt lite intresse. Det är samma sak här, när vi spelade i Algarve var det knappt någon på plats.

Sverige gick till final under turneringen i Portugal, en match som ställdes in på grund av oväder. I samband med det avgörande mötet med Holland var Sportbladet enda svenska medierepresentant på plats.

– Jag tycker mest synd om tjejerna, de borde få mer uppmärksamhet, säger Gerhardsson.

– Jag har inte rotat i vad det beror på men jag vet ju att när man väl är i VM så blir det större fokus. Men jag håller med, helt klart.

Seger: ”Positivt att den ens sändes”

Lagkaptenen Caroline Seger, som har varit med länge, är inte förvånad över att intresset är svalt.

– Nu är det positivt att den ens sändes, för ibland är det till och med så att matcherna inte sänds, säger Seger.

– Det är helt klart att man önskar att de vore fler här och att intresset var större. Men antingen har de inte råd eller så finns inte intresset. Jag vet inte.

Även Seger lyfter fram Algarve Cup som ett exempel.

– Det är ändå 2018, att Algarve inte kan sändas är konstigt och sen är det ett steg konstigare att man inte har mer bevakning när det är ett VM-kval, säger Caroline Seger.

ARTIKELN HANDLAR OM