Oavgjort i bottenmötet – Stoke ligger illa till

Publicerad 2018-04-16

Det var länge mållöst i mötet mellan West Ham och Stoke.

Då kom två välkända tvåmetersmän in från bänken och gjorde mål för varsitt lag. Den delade poängen innebär att Stoke är kvar på 19:e plats i ligan.

Bottenstriden i Premier League lever i allra högsta grad.

David Moyes och Paul Lambert – två tränarnamn som blivit synonyma med Premier Leagues bottenstrid.

En strid som halva ligan nu är indragen i – däribland West Ham och Stoke, som drabbade samman i kväll på London Stadium.

1–1, och en delad poäng, innebär att båda lagen fortfarande är högst inblandade i kampen för överlevnad i Premier League.

Sent kvitteringsmål

Det var i långa perioder en jämn fight mellan de båda nedflyttningshotade klubbarna. West Ham bjöd på de hetaste målchanserna.

Marko Arnautović – som ställdes mot sitt gamla lag – hade flera möjligheter i matchens andra halvlek. Samtidigt var det han som förstörde West Hams bästa målchans, då han i en offsidestående position hoppade över – och då påverkade spelet – Edimilson Fernandes skott som gick i nät. Målet dömdes bort korrekt.

I stället kunde Peter Crouch, som byttes in i den 70:e minuten, hitta nätet nio minuter senare då han smällde in en retur som Joe Hart inte var tillräckligt snabb ut på.

West Ham lyfter

Ett annat inbytt fyrtorn – Andy Carroll – kunde däremot kvittera för West Ham i den 90:e minuten.

Tack vare poängen avancerade hemmalaget till 14:e plats i ligan. Stoke är kvar på nedflyttningsplats.

– Vi var trygga i spelet och fick ett bra mål, men sen började de pressa oss. Andy Carroll är en bra avslutare. Vi kunde inte försvara oss mot honom. Jag kan inte kräva mer från mina spelare, säger Stokes tränare Paul Lambert till BBC.

– Nu måste vi verkligen börja vinna. Vi behöver minst tre vinster för att ta oss upp i tabellen. Vi känner att supportrarna tror på oss.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.