Abiola Dauda är född i Nigeria, men har bott i Sverige mellan 2006-2012. I fjol blev 26-åringen svensk medborgare - och berättade att han drömde om att spela för det svenska landslaget.

– Jag har inte tänkt jättemycket på det men nu har jag ju möjlighet. Det skulle vara en dröm att få spela i svenska landslaget. Det finns inga ord för att beskriva det om det skulle bli så. Min situation har förändrats, sa han till fotbollskanalen.se.

Han gjorde stor succé i allsvenskan 2012 och stod för 14 fullträffar. Det gav honom ett proffskontrakt i Röda Stjärnan. I juli såldes han till holländska Vitesse.

Hattrick i första matchen från start

Efter en hel match på bänken och två inhopp fick 26-åringen chansen från start – och tog den.

I den 40:e minuten gav Dauda Vitesse ledningen med 1-0. Efter en timmes spel utökade anfallaren och fem minuter senare fullbordade Dauda sitt hattrick.

Han byttes sedan ut i den 76:e minuten. Jeff Stans reducerade genom en straff i slutminuterna.

Dauda skrev på för Sölvesborgs Goif 2006 och flyttade sedan vidare till Kalmar FF 2008, där det blev fem säsonger.