Andra nollan för Olsen när Roma vann stort hemma

Uppdaterad 2018-09-27 | Publicerad 2018-09-26

ROM. Mitt i krisen bänkades Edin Dzeko – ett lyckat drag.

Ett anfallsglatt Roma bjöd på fin fotboll när man körde över Frosinone på hemmaplan med 4–0.

För Robin Olsen blev det andra nollan i Serie A.

Roma har haft en jobbig start på säsongen.

Presidenten James Pallotta var ”äcklad” efter förlusten mot Bologna och tränaren Eusebio Di Francesco tyckte insatsen var ”pinsam”.

Efter 0–2 i helgen skrev italiensk media att truppen hade ”isolerat sig”.

– Klubben och jag bestämde att det var bäst att ha kvar laget på Trigoria för att komma samman och analysera svårigheterna som vi har just nu. I morgon får vi se vad det gav, sa Eusebio Di Francesco.

Under ordnade kanonstart

Det gav bra effekt.

Redan i den första minuten av ligamatchen mot Frosinone tog Roma ledningen. Cengiz Under drog in 1–0 med vänsterfoten.

Trots en svag inledning på säsongen spelade Roma med både tålamod och finess, de visade upp en del fina kombinationer. Javier Pastore bjöd på ett drömmål när han klackade in ett lågt inlägg från högerkanten. Tv-kamerorna zoomade in Edin Dzeko på bänken efter fullträffen.

Några minuter senare utökade El Shaarawy till 3–0 efter att ha blivit serverad öppet mål av Under. Den andra halvleken såg ut att bli mållös, men Aleksandar Kolarov tryckte in 4–0 i den 87:e minuten.

Olsens nolla nära att ryka

Frosinone fick ett bra läge att reducera i slutminuterna vid en frispark centralt i banan. Skottet gick i muren och sen träffade bortalaget stolpen.

Robin Olsen, som har varit bra för Roma den här säsongen, höll sin andra nolla i Serie A. Den första kom i premiären mot Torino.