Då agerade managern Jürgen Klopp och bytte in både Philippe Coutinho och Roberto Firmino.

Båda inhopparna gjorde mål och vände matchen till Liverpool-seger.

Liverpool hakar på i toppen efter 2–1 seger på bortaplan mot Stoke.

Men segern satt hårt åt.

Det var ett Liverpool som saknade flera framstående spelare. Lallana, Mane och Henderson saknades helt och både Firmino och Coutinho var småslitna och startade på bänken.

Det syntes i en chansfattig första halvlek.

Stoke var det bättre laget och kunde med minuten kvar göra 1–0 när Jonathan Walter helt ostörd fick nicka från nära håll.

– Tendensen i matchen är riktigt oroväckande för Liverpool. Går man ut och gör en likadan halvlek till förlorar man, säger Sportbladets krönikör Erik Niva i Viasats studio.

Inhopparna avgjorde

Jürgen Klopp valde att agera. In med både Roberto Firmino och Philippe Coutinho.

Tendensen bröts och bytena gav verkligen resultat.

Liverpool kunde lyfta upp spelet och sätta press på Stoke som fick större problem att freda sitt mål.

I den 70 minuten kom kvitteringen. Bollen damp ner vid straffpunkten efter ett inlägg och där fanns Coutinho som placerade in bollen vid stolproten. Ett mål som gör honom till den brasse med flest fullträffar i Premier Leagues historia, 30 stycken.

Stoke hann inte andas ut innan nästa mål kom. Wijnaldum lyfte en boll i djupet som Firmino lät studsa en gång innan han dunkar in den förbi Lee Grant i hemmamålet.

– Han väntar in bollen och så får han en sån där härlig bollbana, ett fantastiskt fint mål, säger Niva i studion.

”The Reds” måste tacka sin målvakt Simon Mignolet också, belgaren stod för två högklassiga räddningar och bärgade första bortasegern 2017.

– Det var ett hårt jobb och jag är jätteglad över att vi klarade av att skapa chanser och vinna. Och vi behövde Mignolet, jag förstår inte hur han klararde att göra den andra räddningen, säger Klopp efter matchen.

Segern gör att Liverpool ligger kvar på tredjeplatsen och därmed har grepp om en direktplats till Champions League.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se