Illa ute efter en mardrömsstart – men Liverpool vände och vann mot Burnley.

Nu sätter man press på rivalerna i jakten på Champions League-platserna.

– Otroligt viktigt, säger tränaren Jürgen Klopp.

Liverpool har haft en förmåga att blanda och ge på senare tid.

2-0-segern mot Tottenham följdes upp med en 1-3-förlust hemma mot krislaget Leicester – och därefter kom helt plötsligt en av säsongens bästa insatser som resulterade i en 3-1-seger mot Arsenal.

Mardrömsstart

Söndagens match mot Burnley då?

Nja, det började inget vidare.

Ashley Barnes chockade Anfield och satte 1-0 till gästerna redan i den sjunde minuten.

Ett skakat Liverpool hade sedan svårt att skaka fram några vettiga målchanser men precis före paus kunde Georginio Wijnaldum trycka in det förlösande 1–1-målet.

Press på rivalerna

I den 61:a minuten fullbordade också Emre Can vändningen till 2-1 (slutresultatet) med ett distansskott som borrade sig ner intill Burnley-målvaktens stolprot.

– Väldigt skönt att göra mål men det viktigaste är att vi vinner, säger Can efteråt.

Segern gör att fjärdeplacerade Liverpool nu står på 55 inspelade poäng, fem respektive sex fler än jagande Arsenal och Manchester United, som dock båda har två matcher mindre spelade.

– En otroligt viktig seger för oss. Det här var den första ”dåliga” matchen vi vann. Normalt sett brukar vi förlora när vi spelar dåligt, säger Jürgen Klopp.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se