Brage upp på kvalplats

Publicerad 2019-09-16

Varberg missade chansen att ta sig tillbaka på en allsvensk uppflyttningsplats i superettan. Laget fick nöja sig med 1–1 på bortaplan mot Norrby och har bara vunnit en av sina åtta senaste matcher.

Norrby tog ledningen genom Dardan Rexhepi i 33:e minuten, men Varberg kunde till slut greja en poäng då inhopparen Alibek Aliev nickade in kvitteringen i 84:e minuten.

Stor matchvinnare

Brage utnyttjade Varbergs poängtapp och klev upp på kvalplats efter 3–1 hemma mot före detta Borlängelaget Dalkurd inför storpubliken 3 486 åskådare. Anton Lundin blev stor matchvinnare för Brage då han gjorde två mål inom loppet av 16 minuter, först 2–1 på straff i 53:e minuten och sedan 3–1 i 69:e minuten.

Brage är med sina 44 poäng bara en efter tvåan Mjällby, som har en match mindre spelad, och två poäng bakom ledande Jönköpings Södra. Varberg är två poäng bakom Brage på fjärde plats.