”Då får de lägga mycket pengar”

Svenskdoldisen provspelade med IFK – nu skyhögt värderad

avPatrik Brenning

1 av 2 | Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Amor Layouni provspelade med IFK Göteborg. Nu gör han succé i Bodö/Glimt i Norge

Amor Layouni provspelade med IFK Göteborg i två omgångar men blev aldrig kontrakterad.

Nu gör den förre Degerfors-spelaren istället succé i Norge.

– Det ska läggas mycket pengar på bordet av den som vill köpa honom, säger tränaren i Bodö/Glimt Kjetil Knutsen om svensken till NRK.

Det var många som höjde på ögonbrynen när yttern Amor Layouni slog till med ett hattrick för Bodö/Glimt hemma mot Lilleström. Tränaren Kjetil Knutsen var dock inte en av dem.

– Vi har väntat på det här. Vi ser honom i träning varje dag och att det är egentligen mer otroligt att han inte gjort tre mål tidigare än att han gör det i dag. Han har så extrema kvalitéer att han är väldigt svårfångad på planen, säger Knutsen till NRK.

”Går vidare förr eller senare”

Layouni är förmodligen okänd för de flesta svenska fotbollssupportrar och 26-åringen nådde heller aldrig allsvenskan innan han lämnade svensk fotboll 2017. Övergången från Degerfors till norska Elverum föregicks dock av två provspel, 2015 och 2016, med IFK Göteborg.

Det blev aldrig något kontrakt med IFK och nu är frågan om den 26-årige svensken redan växt ifrån svensk fotboll? Kjetil Knutsen slår i alla fall fast att det ska till något extra om Bodö/Glimt, där mittfältaren spelat sedan juli 2017, ska släppa sin guldklimp.

– Det ska läggas mycket pengar på bordet av den som vill köpa honom, det säger sig självt. Men förr eller senare går spelare vidare och då ska det bero på att de är för bra för att vara kvar här. Det är en naturlig utveckling men det är inte vårt fokus just nu. Vi ska vidareutveckla honom.

ARTIKELN HANDLAR OM