Kouakou sköt Brage närmare allsvenskan

Publicerad 2019-10-20

Christian Kouakou blev tvåmålsskytt när Brage slog Jönköpings Södra med 3–1.
Borlängelaget jagar därmed Varberg och Mjällby i kampen om allsvenskt avancemang.

Brage och J-Södra stod på samma poäng inför superettanmötet på Domnarvsvallen. När slutsignalen gick hade hemmalaget kopplat ett grepp om tredjeplatsen som ger allsvenskt kval – och det är bara två poäng upp till Varberg och Mjällby på direktplatserna.
Brage hade 1–0 i paus, efter Jonathan Morseys fina ledningsmål, och fick en tvåmålsskytt i andra halvlek. Christian Koaukou satte först 2–0 i 68:a minuten, men J-Södra replikerade minuten senare när Alexander Jallow bombade in en reducering från snäv vinkel. I 78:e minuten slog Kouakou till igen och punkterade matchen med sitt 3–1-mål.
Fotbollsklassikern Brage har inte spelat i allsvenskan sedan 1993. I de två sista matcherna möter laget Halmstad (borta) och Västerås SK (hemma) – och två segrar där skulle räcka till avancemang eftersom Varberg och Mjällby möts i sista omgången.