Mellbergs ilska efter förvirrande röda kortet

Publicerad 2019-10-19

Olof Mellberg och Andreas Granqvist var inte nöjda med det röda kortet.

Helsingborgs Mohammed Abubakari sparkade ner Erik Friberg i offensivt straffområde och fick gult kort.

Men medan Friberg vårdades för knäsmärtor drog domare Patrik Eriksson plötsligt upp det röda kortet.

– Det är tragiskt, dundrar Olof Mellberg i C More

Helsingborg var i underläge hemma mot Häcken, efter ett straffmål av Paulinho, när man gick till anfall i den 28:e minuten. Marcus Holgersson sökte med en boll snett inåt bakåt och mittfältaren Mohammed Abubakari stormade fram för skott. Men han kom för sent och i stället för att träffa bollen träffade han Erik Fribergs fot och Häckenspelaren vred sig i smärtor i vad som verkade vara knät när han föll till marken.

Ändrade beslutet

Domaren Patrik Eriksson visade direkt upp ett gult kort för Abubakari och medan Friberg vårdades diskuterade upprörda spelare tacklingen med varandra. Speluppehållet varade i drygt tre minuten och helt plötsligt visade tv-bilderna hur domare Eriksson visade ett rött kort för Abubakari.

Enligt C Mores kommentator Patrik Westberg kom det efter att han diskuterat händelsen med sina assisterande domare och man strök då det gula kortet och omvandlade det till rött.

– Jag uppfattar det som att det är den assisterande som tar det. Men det ser inte så farligt ut på bilderna, säger HIF-backen Marcus Holgersson.

Rasar mot domaren

Hans tränare Olof Mellberg var än mer upprörd.

– Jag tror alla som ser halvleken ser domarens insats överhuvudtaget, det är tragiskt, säger Mellberg som menar att det är en trend:

– Det är uteblivet rött kort mot Djurgården, det är utebliven straff mot Sirius och en massa beslut med allt från frisparkar till inkast till matchavgörande beslut som i dag. Det är tragiskt men vi får leva med det, säger han.

Med en man mindre kunde inte Helsingborg hota Häcken. Kwame Kizito gjorde 2–0 i andra halvleks inledning och det blev också matchens slutresultat. Häckens första seger på sex försök.