Benjamin Nygren: ”Vet inte vad det finns för alternativ”

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG.Genk kan vara nära att värva Benjamin Nygren, 17, för 40 miljoner kronor.

– Jag själv har inte hört något, säger IFK Göteborgsanfallaren.

– Ett par av våra spelare är på klubbarnas radar, säger klubbdirektören Max Markusson.

Under måndagen kunde Sportbladet återge nyheten från välinitierade belgiska Het Laatste Nieuws att mästarlaget Racing Genk är ute efter att värva 17-åringen som fått ett stort genombrott under våren. 

Men efter 0-0-mötet med Hammarby sa Nygren till den församlade presskåren, enligt GP:

– Jag försökte bara fokusera på att vi hade en svinviktig match. Det var det enda jag fokuserade på, sa han efter Hammarbymatchen.

– Jag själv har inte hört något. Jag försöker att inte fokusera på det överhuvudtaget. Sen är det klart att jag ser det och får höra det...

Är du sugen att ta nästa steg nu? 

– Jag trivs jättebra i Blåvitt. Vi har jättebra tränare, jättebra lag och jag trivs jättebra i gruppen. Fansen är härliga. Matcherna och träningarna är riktigt bra kvalitet för mig just nu och jag har inte funderat på något annat. Sen vet jag inte ens vad det finns för alternativ och jag trivs svinbra i Blåvitt. Det är där mitt fokus ligger nu, säger Nygren till GP.

Medger ökat intresse

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markussons kommentar angående uppgifterna om Genks intresse är den väntade:

– Ingen kommentar.

Men Markusson medger att han märkt av ett ökande intresse den senaste tiden.

– Många ligor går antingen mot sitt slut eller har slutat och går in i förberedelser för transferfönstret. Så det finns ju en viss logik i det givetvis. Till att börja med för vi inga sådan diskussioner med någon av spelarna innan vi har spelat klart vårsäsongen.

Det kommer inte hända något innan dess? 

– Nej, nej. Det kommer det inte göra. Det kan jag säga. Spelarna ska fokusera på att spela fotboll nu. Sedan kommer det ett uppehåll och är det så att det finns något intresse och att det intresset är på en nivå vi kan tänka oss att acceptera då får vi ta den diskussionen då, säger Markusson.

”Inte bara Benjamin...”

Dock är inte Benjamin Nygren den ende IFK Göteborgsspelaren som utländska klubbar rycker i:

– Benjamin är en av spelarna det finns intresse kring. Det är inte bara Benjamin som är på tapeten. Vi hade intresse för vissa av spelarna under vintern också. Det är ett par som är på radarn där ute, det märker vi. 

Har ni tackat nej till något bud nyligen? 

– Inga kommentarer, säger Max Markusson. 

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM