Stjärnorna går emot Granen

”Hjälper folk att vilja bli bäst”

avJohan Flinck, Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

LARNACA. Andreas Granqvist vill skrota Guldbollen och alla individuella priser på Fotbollsgalan.

Emil Forsberg är en av flera landslagsstjärnor som inte håller med.

– Individuella priser hjälper folk att vilja bli bäst, säger ”Foppa”.

Kort före Fotbollsgalan gick Andreas Granqvist ut och sa att Guldbollen och alla individuella priser i fotboll borde skrotas då det här är en lagsport.

Men landslagskaptenen verkar inte få så mycket medhåll.

– Det får stå för Granen. Ibland kan det vara bra med individuella priser för att få folk att jobba mot något, att ha ett mål och vilja bli bäst, säger Emil Forsberg efter att han mottagit priset som årets mittfältare.

– Guldbollen, precis som årets back och årets mittfältare, symboliserar att man har haft en bra säsong. Jag tycker att det hjälper folk att sträva efter, och åstadkomma, något. Sedan är det alltid laget före jaget. Men individuella priser behöver inte vara fel, säger Forsberg.

”Finns ett värde”

Hedvig Lindahl, på nytt utsedd till årets målvakt, är inne på samma spår som Forsberg.

– Jag håller med om att det borde få större uppmärksamhet att fotboll är en lagsport. Sedan tycker jag att det finns ett värde i att ha individuella utmärkelser. Om varje individ kämpar väldigt hårt blir laget sammantaget väldigt bra. Så för att sätta en liten morot för varje individ tycker jag att priserna är bra, säger målvakten.

”Galan är unik”

Damlandslagets kapten Caroline Seger, som också utsågs till årets mittfältare, instämmer inte heller med Granqvist.

– Jag tycker att galan är ganska unik och något vi ska vara stolta över. Det är få som har en sådan gala där man hyllas de som hyllas bör. Jag ser väldigt positiv för galan och den har varit bra för alla oss spelare, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM